Nya häftiga koncepthojar

Date tisdag, 18. december 2018

Nya häftiga koncepthojar

CB125X OCH CB125M – KONCEPTMODELLER
Under årets EICMA, världens största mc-mässa, visade Hondas forsknings- och utvecklingscenter i Rom två nya designstudier med 125-kubiksmotorer: CB125X och CB125M, som båda bygger på 2018 års CB125R.

Marknaden för 125-kubikare har fått ett uppsving de senaste åren och i Europa ökade försäljningen med 25 % under 2018. Projektledaren Valerio Aiello och hans team har designat de nya, avantgardistiska konceptmodellerna.

CB125M är en naken streetbike i klarrött med tydliga supermotardinfluenser i designen. Den futuristiska formgivningen är avskalad och kantig, med en minimal LED-strålkastare framtill och en sadel som övergår snyggt i en kort och hög bakända.
Den helvita CB125X är en äventyrsinriktad X-modell med skarpa linjer, robusta ytor och en stil som för tankarna till science fiction. Designen är både kraftfull och ren, med en sadel och ram som nästan flyter samman och en framåtlutande, aggressiv attityd överlag.

Framändan på CB125X har ett karakteristisk utseende med tre lampor: en i mitten och en i varje sidokåpa, dels för att förbättra sikten och dels för att ge maskinen en unik look.
Hur mycket hoppas du på att dessa modeller blir verklighet?

 

Se bilder i vårt galleri!