Bra start på säsongen

Date onsdag, 06. februari 2019

Bra start på säsongen

Marc Marquez fokuserade på kvalitet snarare än kvantitet, och var snabbt uppe i fart vid Sepangtestet, han satt den snabbaste tiden tidigt på dagen.

Med ett torrt start på Sepang International Circuit var alla teamen ivriga att komma igång och Marc Marquez var snart på banan.

Under vintern har ett antal nya delar och modifieringar gjorts till teamets RC213V för att säkerställa att de har en chans att återigen utmanar om titeln i MotoGP ™ VM.

Testet gav Marquez en chans att förstå både sin 2019 Honda RC213V och tillståndet på sin vänstra axel. Trots att han bara körde fram till strax före 14:00 lokal tid kunde Marquez med sin tid 1'59.621 placera sig överst i tidslistan.

Genom att sluta tidigt kunde Marquez genomgå ytterligare fysioterapi på sin axel och vila före dag två vid Sepangtestet.

Marquez avslutade dagen som den snabbaste föraren, 0.259s före andraplacerade Alex Rins. Officiell testförare Stefan Bradl fortsatte ombord sin RC213V och slutade dagen med 61 körda varv och en nionde plats i sammandraget.

Testet fortsätter torsdag och fredag.